здравейте колеги интересува ме знае ли някой къде е белега на коляновия вал на 166 2.5 v6 благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
молба за помощ за алфа 166 2.5 v6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от теди1 Покажи съобщениеима белег на шайбата на вала и два възможни на корпуса
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
проблема е там че при смяна на ремъка са поставили белези на валовете един към друг с маркер само не знам положението на коляновия вал има белег на шайбата и белег на корпуса по белег ми дава 6 цилиндър долу не знам дали 1 е горе не съм махнал колекторите и не мога да стигна до 1
Comment
-
Така както си тръгнал да правиш центровка, ще направиш мазало с мотора!!!!!
Това, че са белязани разпределителните валове не ти помага с абсолютно нищо!
На кратко:
1. Коляновия вал се наглася така, че буталото на 1-ви цилиндър да е в ГМТ.
2. Валовете се фиксират със специални пети на определено място в определена позиция на вала.
3. Разхлабват се зъбните колела на валовете така, че да се въртят свободно (на конус са).
4.Слага се и се опъва новият ремък.
5.Стягат се гайките на зъбните колала на валовете.
6.Освобождават се разпределителните валове.
7.Сглобяваш всичко обратно и палиш.
В момента нито разпределителните валове са както трябва нито коляновия вал.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеТака както си тръгнал да правиш центровка, ще направиш мазало с мотора!!!!!
Това, че са белязани разпределителните валове не ти помага с абсолютно нищо!
На кратко:
1. Коляновия вал се наглася така, че буталото на 1-ви цилиндър да е в ГМТ.
2. Валовете се фиксират със специални пети на определено място в определена позиция на вала.
3. Разхлабват се зъбните колела на валовете така, че да се въртят свободно (на конус са).
4.Слага се и се опъва новият ремък.
5.Стягат се гайките на зъбните колала на валовете.
6.Освобождават се разпределителните валове.
7.Сглобяваш всичко обратно и палиш.
В момента нито разпределителните валове са както трябва нито коляновия вал.
Аз не бих се доверил на чужди маркери.
А в конкретния случай е добре да се провери сфазирането на ангренажа, защото грешно сфазиране също би могло да бъде причина за ненормално загряване на мотора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Да се прави агренаж на шестак без пети е огромен риск, особенно ако се прави в сервиз който не правят това често, и отварят Аутодатата за да видят А и Б на процедурата......ако ти е направен както трябва може да се считаш за голям късметлия......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment